Lunchwandelen? Nou daarom!

Het zonnetje op je bol én een gezellig, ontspannen moment met je collega’s

Bij Menzis hebben we al veel lunchwandelaars onder ons. Deze collega’s weten dat het, weer of geen weer, heerlijk is om even een frisse neus te halen. En, mooi meegenomen, het is wetenschappelijk aangetoond dat het ook nog eens heel goed voor je is!

Mindful momentje

Als je aan het wandelen bent, zoomen je zintuigen vanzelf in op wat er dicht om je heen gebeurt. Dat maakt wandelen tot een vorm van mindfulness waar bijna niets tegenop kan. Naast dat het een inspannende bezigheid is, geeft wandelen daarom diepe ontspanning. Terwijl je de stress uit je lichaam loopt, daalt je bloeddruk en gaat je immuunsysteem optimaal functioneren. Daardoor slaap je beter en ben je beter opgewassen tegen ziektes.


Natuurlijke oppepper

Ook je stemming verbetert aanzienlijk als jij regelmatig het wandelpad kiest. Wandelen kun je zien als een natuurlijk antidepressivum, waar zelfs mensen met een lichte tot gemiddelde depressie veel baat bij hebben.

En wandelen wordt natuurlijk nog leuker als je het samen met je collega’s doet! Neem jij al deel aan de speciale uitdaging voor Menzis-collega’s in de SamenGezond-app? Dan voel jij je niet alleen fitter en meer ontspannen, maar dan win je ook nog deze uitdaging!

Ga nu de uitdaging aan in de SamenGezond-app!