Lunchwandelen? Nou daarom!

Het zonnetje op je bol én een gezellig, ontspannen moment met je collega’s

Herinner je het speelkwartier van vroeger nog? De lesstof laten voor wat het is en lekker naar buiten, frisse lucht inademen. Een dergelijke break is nodig om nieuwe energie en inspiratie op te doen. Lunchwandelen is de ideale gelegenheid om samen met collega's even de benen te strekken. Bovendien, lunchwandelen is laagdrempelig. Vrijwel iedereen kan het, er zijn geen speciale faciliteiten of hulpmiddelen nodig en het wandelparcours ligt al klaar. En, mooi meegenomen, het is wetenschappelijk aangetoond dat het ook nog eens heel goed voor je is!

Mindful momentje

Als je aan het wandelen bent, zoomen je zintuigen vanzelf in op wat er dicht om je heen gebeurt. Dat maakt wandelen tot een vorm van mindfulness waar bijna niets tegenop kan. Naast dat het een inspannende bezigheid is, geeft wandelen daarom diepe ontspanning. Terwijl je de stress uit je lichaam loopt, daalt je bloeddruk en gaat je immuunsysteem optimaal functioneren. Daardoor slaap je beter en ben je beter opgewassen tegen ziektes.

Natuurlijke oppepper

Ook je stemming verbetert aanzienlijk als jij regelmatig het wandelpad kiest. Wandelen kun je zien als een natuurlijk antidepressivum, waar zelfs mensen met een lichte tot gemiddelde depressie veel baat bij hebben.

Weekdoel

Gebruik de SamenGezond-app om je wandeling bij te houden. Je actieve beweegminuten tellen mee voor jouw Weekdoel!