Lekker in je vel

Neerslachtig? Zo zit je snel lekkerder in je vel

Af en toe een dipje, is heel normaal. Maar zit je al een hele tijd niet lekker in je vel? Dan is het tijd om een paar dingen structureel te veranderen. Hoe? De tips en artikelen hier onder helpen je op weg.

Suggesties voor jou

(Nog) geen suggesties beschikbaar

We hebben nog geen gegevens over jou, jouw doelen en jouw gezondheid. Doe mee, zodat we de onderwerpen en categorieën kunnen laten zien die bij je passen.

Deelname is gratis en voor iedereen!

background

Lekker in je vel

Leef gelukkig zonder zorgen en voel je goed! Zit je lekker in je vel, dan heeft dat een positief effect op je gezondheid. Soms kan je niet lekker in je vel zitten. Je zit in een dip, hebt nergens zin in en voelt je futloos. Wat kun je dan doen om de balans in je leven weer terug te vinden?

Wat zijn oorzaken en symptomen?

Ten eerste is het belangrijk om de oorzaken te achterhalen waardoor je niet lekker in je vel zit. Een (beginnende) depressie kan een oorzaak zijn. Op welke symptomen moet je dan letten? Vaak merk je dat je je down voelt zonder reden. Ook een constant gejaagd gevoel hebben kan een voorbode zijn. Het is belangrijk om dan de kern van het probleem aan te pakken. Heb je een hoge werkdruk of een moeilijke thuissituatie? Maak je gevoelens bespreekbaar of zoek hulp. Heb je moeite met het loslaten van emoties? Probeer dan eens meditatie of mindfulness oefeningen. Werk ook aan je persoonlijke ontwikkeling als je het gevoel hebt dat je niet verder komt, zorg voor een doel in je leven. Je zult zien dat dit een positief effect heeft op je gezondheid.

Hoe kom ik weer lekker in mijn vel?

Goed in je vel zitten makkelijker gezegd dan gedaan. Soms maken lichamelijke klachten dit lastig. Misschien leef je wel elke dag met pijn. Positief blijven is dan niet altijd even makkelijk. Maar laat het je geluk niet in de weg staan. Je voelt je vaak beter in je vel als je tevreden bent met jezelf, wees positief en geef dat negatieve zelfbeeld geen kans. Speelt overgewicht een rol, dan kan je hulp zoeken bij het afvallen. Er is vast wel een dieet te vinden dat goed past bij jouw situatie en leefstijl. Hoe gelukkiger jij bent met jezelf, hoe meer zelfvertrouwen je uitstraalt. Heb je last van vermoeidheid en heb je weinig energie overdag? Misschien kan je wat doen aan je slaappatroon. Deze tips om beter te slapen kunnen je hierbij helpen.

Hoe kan ik meer genieten?

Genieten is het toverwoord voor gelukkig zijn. Doe regelmatig dingen waar je blij van wordt en onderneem ook leuke dingen met familie en vrienden. Zorg voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning en voel je goed. Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Open dan de SamenGezond-app. Met deze app werk je dagelijks aan je vitaliteit en krijg je tips om gezond te leven waardoor je lekker in je vel komt.