Ik wil professionele hulp bij afvallen

Afvallen met overgewicht

Is je BMI boven de 30? Dan heb je een sterk verhoogd risico op het ontwikkelen van ziektes zoals diabetes en hart -en vaatziekten. Als je wilt afvallen met overgewicht zijn er gespecialiseerde programma’s voor jou beschikbaar met persoonlijke begeleiding. De meeste worden vergoeding vanuit de Basisverzekering. 

 

Wil je hier meer over weten? Dan kan je hiervoor bij je huistarts terecht. Via een verwijzing van een huisarts, bedrijfsarts of een behandelend medisch specialist kan je in aanmerking komen voor een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). De GLI richt zich op het verbeteren van je gezondheid door het aanpassen van je leefstijl. Leefstijl gaat over het gedrag rond voeding, bewegen en ontspanning. Het doel is onder andere om af te vallen en een betere kwaliteit van leven te krijgen.

Iedereen kan op zijn/haar eigen manier actief zijn en werken aan een gezonde leefstijl: 

Werken aan een gezonde leefstijl

Een paar belangrijke ingrediënten van een gezonde leefstijl zijn: gezond eten, genoeg bewegen, goed slapen en genoeg ontspannen. Als bewegen lastig gaat, is het nog belangrijker zoveel mogelijk een gezonde leefstijl na te streven. Je kunt beginnen met gezond eten. Maak bewuste keuzes in wat je eet en drinkt en probeer ook gevarieerd te eten. Rust is minstens zo belangrijk als voeding en beweging. Neem dus ook ruimte voor ontspanning en slaap voldoende. Breng je lichaam en geest in evenwicht.