Hulpmiddelen en medicatie

Stoppen met roken

Nicotine is zeer verslavend, zowel lichamelijk als geestelijk. Rook je meer dan 10 sigaretten op een dag? Dan is de kans groot dat je bij het stoppen last krijgt van ontwenningsverschijnselen. Dat maakt het moeilijker om te stoppen. 

Nicotinepleisters en hulpmiddelen

Hulpmiddelen zoals nicotinepleisters kunnen helpen je stopperiode te overbruggen. De lichamelijke verslaving aan nicotine zal dan afnemen, maar de drang naar een sigaret (de mentale verslaving) zal blijven bestaan. Kies daarom altijd voor een combinatie van begeleiding en nicotinevervangers bij jouw stoppoging, voor de grootste kans op succes. 

Medicijnen via je huisarts

Ook je huisarts kan je ondersteunen bij het stoppen met roken. Medicijnen vergroten je kans om succesvol te stoppen, maar het zijn geen wondermiddelen. Het is ook erg belangrijk dat je gemotiveerd bent om te stoppen.

Ga ook na wat je zorgverzekeraar vergoedt. Bekijk hieronder de vergoedingen van Menzis, Anderzorg of HEMA:

Een steuntje in de rug

Wist je dat de kans groter is dat je stoppoging lukt als je begeleiding krijgt? Wellicht werkt voor jou een app of boek het beste, waarmee je zelf aan de slag gaat. Voor de ander kan acupunctuur of persoonlijke coaching juist een uitkomst zijn. Ontdek wat het beste bij je past:

 

 
  • Privacy(rechten)
    SamenGezond attendeert deelnemers op diverse producten en diensten die je kunt gebruiken ter ondersteuning bij het stoppen met roken. De mate waarin privacy(rechten) een rol spelen bij deze producten en diensten is afhankelijk van de organisatie die deze producten en diensten aanbiedt. SamenGezond is niet verantwoordelijk voor de gebruikersvoorwaarden die de aanbieders van deze producten en diensten hanteren ten aanzien van uw persoonsgegevens. De aanbieders bepalen zelf hun gebruikersvoorwaarden. De gebruikersvoorwaarden die de aanbieders hanteren hebben een reikwijdte van geen gebruikersvoorwaarden tot en met het gebruik van je gegevens voor commerciële doeleinden. Je bepaalt zelf of je instemt met de (gebruikers)voorwaarden die de aanbieder van het product of dienst waarin je geïnteresseerd bent hanteert.