Ik wil graag op gezond gewicht blijven

Wat is de beste aanpak?

Als je op een gezond gewicht wilt blijven. Is het goed om ook zo veel mogelijk te bewegen. Hiermee blijf je je ververbranding stimuleren. Uiteraard in combinatie met gezonde voeding, zodat je zorgt voor inname van de juiste voedingsstoffen. Zo ben je goed bezig met een gezonde leefstijl. 

SamenGezond helpt jou om op gewicht blijven én dit vol te houden.

Blijf in beweging

Bewegen heeft bij iedereen een gunstig effect op de gezondheid. Ook als je bent afgevallen en je streefgewicht hebt bereikt, is het belangrijk om in beweging te blijven. Bewegen stimuleert de stofwisseling. Een belangrijke brandstof voor je spieren is vet, door regelmatig te bewegen zorg je er dus voor dat je vetverbranding goed blijft werken en kan je het jojo-effect voorkomen. Zorg dus dat dagelijks bewegen je routine wordt. Met het Weekdoel stimuleert SamenGezond jou om actief te worden én te blijven.

Ontwikkel gezonde eetgewoontes

Als je met afvallen bezig bent, let je veel op wat je eet. Maar wat doe je nadat je jouw gewenste gewicht hebt bereikt. Vaak laten we dan de touwtjes weer een beetje vieren wat voeding betreft. Dit is niet erg. Genieten hoort erbij, maar let wel op dat je niet terugvalt in oude gewoontes. Blijf letten op wat je eet en bouw gezonde gewoontes in je dagelijks eet- en leefpatroon. Dat zorgt ervoor dat je op gewicht blijft.

Heb je een specifieke vraag over voeding en voedingsmiddelen? Bijvoorbeeld hoe je jouw gewicht op een gezonde en fijne manier vast kan houden? Wat je wel en beter niet kunt eten? Wil je jouw vraag beantwoord krijgen door een echte diëtist? Dan is dit je kans. 

Stel je persoonlijke vraag en Jouwdiëtist reageert per mail met de juiste informatie en advies. 

Stel je vraag