Fitheidstest bij een fysiotherapeut in de buurt

Gratis test, persoonlijk beweegadvies

Bewegen is goed voor je gezondheid. Dat is bekend. Maar hoeveel je moet bewegen, is afhankelijk van je leeftijd, conditie en kracht. En dat kun je meten met de fysiofitheidscan.

De Fysiofitheidscan is gratis als je een aanvullende verzekering bij Menzis, Anderzorg of HEMA hebt.

Fysiofitheidscan?

De fysiofitheidscan is een fitheidstest ontwikkeld door de fysiotherapeuten in samenwerking met TNO. Binnen een halfuur en in 7 stappen ontdek je hoe fit je bent. Een fysiotherapeut neemt de test af en bespreekt na afloop de resultaten met je. Je krijgt dan ook een persoonlijk bewegingsadvies.

Goed om te weten

  • Dit product kun je alleen verzilveren als je over een aanvullende verzekering bij Menzis, Anderzorg of HEMA beschikt. Met alleen een Basisverzekering en/of Tandartsverzekering is de voucher niet geldig. Kosten voor de scan zijn dan voor eigen rekening. Maximaal 1x per kalenderjaar. 
  • Je zorgverzekeraar heeft met fysiotherapeuten afspraken gemaakt voor de fysiofitheidscan. Welke gecontracteerd zijn, vind je in de Zorgvinder in de categorie fysiotherapie fysiofitheidscan.
  • Iedereen van 18 jaar en ouder kan deze fitheidstest doen. Of je nu wekelijks intensief sport of (nog) helemaal niets aan beweging doet. Ook als je chronisch ziek bent of in een rolstoel zit.

Hoe werkt het?

  1. Bestel de voucher
  2. Maak een afspraak met een gecontracteerde fysiotherapeut
  3. Neem je zorgpas mee (fysiek of digitaal)

Voucher bestellen