Goede voornemens

Succesverhalen van deelnemers

Afvallen 

"Ik ben op 4 januari begonnen met afvallen. Er zat nog 10 kilo aan na de zwangerschap en ik vond dat het na 8 maanden wel eens tijd werd om hier verandering in te brengen. Door mijn eetpatroon aan te passen en koolhydraatarm te gaan eten ben ik nu 13 kilo afgevallen. Mijn zoon is inmiddels 1 jaar oud en ik ben nu langzaam weer wat koolhydraten toe aan het voegen. Zo wil ik ook het goede voorbeeld geven aan mijn zoon door ook weer brood en aardappelen enzo te eten. Mijn tip: zorg dat je  een doel hebt en werk daar naar toe. Ik had mezelf als doel gesteld dat ik op de 1e verjaardag van mijn zoontje weer een lekker gebakje mocht eten omdat ik dan 4 maanden op dieet was geweest. En het heeft gewerkt want ik ben nu lichter dan voor de zwangerschap!"

"Sinds 1 januari 20 kg afgevallen. Het belangrijkste wat ik er aan gedaan heb is meer bewegen. Wanneer mogelijk 1 uur wandelen. En geen zoetigheid eten en drinken. 3 maaltijden per dag en 2 tussendoortjes zoals fruit of komkommer of tomaatjes. In de avond af en toe 30 gram noten."

"Krachttraining is een goede manier om af te vallen, dit in combinatie met buikspieroefeningen. door buikspieroefeningen te doen krijg je een natuurlijker maagband die het gevoel geeft dat je eerder vol zit en stopt met teveel eten."

"Ik wil graag 4 kilo afvallen. Ik probeer wat trap te lopen ga steeds een verdieping erbij te doen. Ik zit nu op 10 verdiepingen, 3 keer per week Verder probeer ik weinig koolhydraten te eten!"

"Ik heb veel gewandeld en ook thuis intens veel gesport , probeer dit vol te houden . Ik let ook op wat ik eet snoep bijna nooit en probeer zo goed mogelijk gezond te eten."

"Ik mag 1x per 4 weken van mijzelf een cheatdag en dan eet en drink ik waar ik zin in heb! Een toastje, een glaasje wijn, een frietje... Maar die dag erna houd ik me gewoon weer aan mijn gezonde eetgewoontes! Zo blijft het leuk, en wordt het geen obsessie!"

Meer Bewegen

"Mijn doel was meer bewegen. Mijn rug is in 2016 door artrose en hevige hoestbuien, tijdens een longontsteking in elkaar gezakt. Zenuwen naar beide benen kwamen in de knel, met pijn 24/7, en bijna niet meer kunnen lopen. Geleidelijk ging het wat beter. Dry-needling hielp ook aardig. maar toch... vorig jaar de stoute schoenen aangetrokken, en weekblad wijken gaan lopen. In het begin hield ik het bijna 15 min vol, alvorens te moeten rusten. Pijnstillers iets verhoogd. Geleidelijk ging het beter. Het tempo lopen ging omhoog, wel met meer pijnstilling. De eerste échte melding van anderen was van de fysiotherapeut, die stomverbaast was over hoe goed de bil- en beenspieren los begonnen te komen. een enorme vooruitgang! Maar moet wel bijgehouden worden. Ook de pijnstillers neem ik haast niet meer. En dan te bedenken dat ik in het begin zo'n pijn had, tot haast kotsen toe. DOORZETTEN dus, en niet zielig doen. Maar dit is mijn situatie..."

"Ik ben veel meer gaan bewegen en sport nu ook 3x per week. Daardoor is het ook weer gemakkelijker om weer meer te bewegen. Ik loop weer 4x per dag met de hond dat kon ik niet meer deed dat eerder met de scootmobiel nu gaat dat weer prima."

"Bewegen zonder doel werkt niet voor mij. Daarom bedacht om boeken, stekjes en alles wat ligt te verstoffen te verspreiden over de vele mini (ruil)kastjes in de omgeving. Levert heel wat nuttige kmtrs en een voldaan gevoel op."

"Meer wandelen,via een omweg naar de winkel lopen. Dagelijks een paar boodschappen doen, op deze manier zorg ik dat ik meer beweging krijg."

"In Corona tijd voelde ik mij machteloos. Kilo’s vliegen er aan, bewegen werd minder en ongezond leven kwam om de hoek kijken. Mijn motivatie was dan ook om meer te gaan bewegen en gezonder te leven. Ik heb mijn knop moeten omzetten en bewuster moeten gaan leven dat alles voor een gezonder en bewuster toekomst. Hoe doe je dat? Gewoon doen en niet twijfelen!"

Vaker ontspannen

"Ik ben perfect met werken, wil altijd dat het goed is en verwacht dat ook van de anderen. In werkelijkheid loop dit echt anders, ieder werkt op zijn eigen manier. In laatste maanden laat ik dit los, een leerproces voor mijzelf. Hierdoor word ik zelf makkelijker en ik doe wat ik zelf weet dat goed is. Ik probeer nu anderen te ondersteunen, maar wel tot een bepaalde grens. Ik merk dat ik voor mijzelf geen hoge eisen meer stel en voel me meer ontspannen op mijn werk. Het gaat zoals het gaat en ik ga mee met de golven die er op dat moment zijn. Het werkt prettig dit. En er komt ruimte voor andere dingen en ook met collega's. Fijne sfeer❤️"

"Ik wil graag meer kunnen ontspannen door deze corona tijd lukt dat niet echt maar ondanks alles speel ik veel spelletjes en maak ik af en toe een wandeling en fietstochtje."

"Iedere dag 5 km. Lopen , met een plastic tasje en daar dan zwerfafval in doen. Je voelt je echt goed bezig."

"Voor mij is echt ontspannen ontzettend moeilijk. Terwijl het verlangen er echt is om even te relaxen. Heb me nu gewend gemaakt om een paar keer per dag alles af te zetten en iets voor mezelf te doen waar ik echt van kan ontspannen . Merk nu dat dit me al zoveel brengt wel iets om echt vol te blijven houden zelfs op een drukke dag probeer ik deze momenten in te lassen kost niks maar brengt zoveel rust in je lijf en geest."

Gezonder eten

"Veel groente en fruit in huis halen heeft goed geholpen nu 10 kilo kwijt. Ban de suikers"

"Ik ben in de laatste 3 maanden 10 kilo afgevallen door niet zo streng voor mezelf te zijn. Door de week hou ik me aan mijn eigen regel: geen koeken en niet snoepen en gezonder eten. In het weekend mag ik van mijzelf dan wat lekkers bij de koffie/thee, zo hou ik het vol."

"Ik heb boek van Tamara de Weijer 'gezond eten in 28 dagen'. Je leert ook anders koken en ik haal goede tips eruit. En heb ook het boek 'Eet beter voor je maag en darmen' ook van haar. Ik woog 112.5 kg en nu 80 kg. In het weekend neem ik echt wel een wijntje en maak ik een gezonde borrelplank. Ik vind dat het geen dieet is, maar anders koken en makkelijk om klaar te maken, zeker als je werkt. Zo blij met de boeken van Tamara de Weijer ze heeft echt mijn leven gered."

"Een menulijst voor een paar dagen maken helpt mij goed."

Stoppen met roken

"Ik heb me in november vorig jaar opgegeven voor een webinar stoppen met roken van Allan Carr. Tijdens die webinar krijg je inzichten wat nicotine wel en niet doet. Aan het eind van de webinar druk je je laatste sigaret uit, in mijn geval: gooide ik mijn e-sigaret weg. Sindsdien heb ik niet meer verlangd naar iets met nicotine! Ik was in 1 klap vrij van de drang om te roken/dampen en ben sindsdien probleemloos en blij rookvrij!"