Gezondheidsfondsen voor Rookvrij & SamenGezond

Samen met Stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij spant SamenGezond zich in voor tabaksontmoediging in Nederland. Hieronder vallen ook vernieuwde vormen van roken, zoals het gebruik van de e-sigaret. De Stichting is opgericht door Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds.

Vanaf 2015 is onder de vlag van de Alliantie Nederland Rookvrij door verschillende partners met één gezamenlijke focus en strategie gewerkt aan een rookvrij Nederland, met als doel dat niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken. Het bundelen van krachten is een van de meest bepalende factoren geweest van het succes dat de Stichting afgelopen jaren op het gebied van tabaksontmoediging heeft bereikt.

Om meer mensen bewust te maken en te helpen bieden Menzis en SamenGezond informatie, advies en hulpmiddelen om deelnemers te helpen te stoppen met roken, ook via werkgevers.

Ben je verzekerd bij Menzis?

Stoppen met roken kan op veel manieren. Bij Menzis kun je als verzekerde gebruik maken van verschillende vergoedingen. Wat past bij jou? Doe bijvoorbeeld gratis mee aan de bewezen Allen Carr methode of laat je adviseren door de Menzis Leefkrachtadviseur over geschikte hulp in de buurt.

 Allen Carr’s Easyway Menzis Leefkrachtadviseur