Gezondheidsfondsen voor Rookvrij & SamenGezond

Samen met Stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij spant SamenGezond zich in voor tabaksontmoediging in Nederland. Hieronder vallen ook vernieuwde vormen van roken, zoals het gebruik van de e-sigaret. De Stichting is opgericht door Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds.

Vanaf 2015 is onder de vlag van de Alliantie Nederland Rookvrij door verschillende partners met één gezamenlijke focus en strategie gewerkt aan een rookvrij Nederland, met als doel dat niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken. Het bundelen van krachten is een van de meest bepalende factoren geweest van het succes dat de Stichting afgelopen jaren op het gebied van tabaksontmoediging heeft bereikt.

Om meer mensen bewust te maken en te helpen bieden Menzis en SamenGezond informatie, advies en hulpmiddelen om deelnemers te helpen te stoppen met roken, ook via werkgevers.

Een steuntje in de rug bij stoppen met roken

De één stopt cold turkey, de ander liever met wat hulp. Wist je dat de kans groter is dat je stoppoging lukt als je begeleiding krijgt? We hebben verschillende mogelijkheden voor je op een rij gezet. Wat past bij jou?

 Zelf aan de slag Professionele hulp