Gezonde tussendoortjes

Tips en ideeën om gezond te snacken

Natuurlijk is het lekker om af en toe iets tussendoor te eten, maar je lichaam heeft het in principe niet nodig. Wil je minder snoepen, of inspiratie voor voedzame snacks? Ga aan de slag met onze tips en zelftests of krijg hulp van een diëtist. 

Aanbevolen voor jou

Ontdek je persoonlijke tips

Meld je aan bij SamenGezond of log in. Dan zie je direct welke onderwerpen en tips bij jou passen! 

Deelname is gratis en voor iedereen

Meld je aan
background

Gezonde tussendoortjes 

Tussen het ontbijt en de lunch is het helemaal niet gek dat je trek hebt in een tussendoortje. Maar hoe hou je de tussendoortjes gezond? En welke traktaties zijn gezond? En hoe gezond zijn smoothies? Antwoorden op deze vragen vind je op SamenGezond. 

Wat zijn gezonde tussendoortjes?

Gezonde tussendoortje kiezen hoeft niet moeilijk te zijn. Pak een stuk fruit, snoeptomaatjes, kleine komkommertjes. Groente en fruit hebben goede voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Je kan hiermee eindeloos variëren en vaak hebben groente ook weinig calorieën en kan je er veel van eten. Probeer het wel bij vers fruit te houden want daar zitten meer voedingsstoffen in. Een klein handje ongezouten noten iedere dag is ook goed. Dit komt door de goede vetten die in noten zitten en het bevat ijzer, vitamine E en vitamine B1. Het maakt niet uit wat voor noten als ze maar ongezouten zijn. Nog meer lekkere snacks zijn: schaaltje Griekse yoghurt met honing en blauwe bessen, olijven, smoothie of een kommetje soep.

Tips voor gezonde tussendoortjes 

Soms is het lastig om onderweg, op school, of na het sporten een gezonde snack te nemen. Maar moeilijk hoeft het niet te zijn. Voor onderweg kan je omeletrolletjes mee nemen. Voor op school zijn havermoutpannenkoekjes ideaal en voor of na het sporten kan je kiezen voor een fruitsmoothie.

Wil je ook nog beloond worden voor je gezonde snacks, upload dan je foto op SamenGezond.nl. Ook voor de feestdagen zijn er genoeg gezonde hapjes die je kunt maken. Het is makkelijker en lekkerder dan je denkt. Maak bijvoorbeeld een broodstol met amandelmeel, rozijnen, peer en volkoren brood. 

Wil je vaker gezonde tussendoortjes nemen? Ga aan de slag met onze tips en zelftest: ben jij een gezonde snacker?. Kom je er zelf niet uit en wil je liever advies van een expert, schakel dan de hulp van een diëtist in of strart een van onze mailcoachingstrajecten.

Start de mailcoach