Gezond leven

De juiste ingrediƫnten voor een gezonde leefstijl

Steeds meer mensen hebben een chronische ziekte, zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Dat heeft vaak met onze leefstijl te maken. Een paar belangrijke ingrediënten van een gezonde leefstijl zijn: gezond eten, genoeg bewegen, goed slapen en genoeg ontspannen. Voor al die onderwerpen is SamenGezond je steuntje in de rug. Ontdek onze leerzame blogs, praktische Mailcoaches en een veelzijdige app met jouw persoonlijke Weekdoel. Zet vandaag nog je eerste stapje. Waar wil jij aan werken?

Gezond leven

Je gezondheid is je grootste goed, gezond zijn en blijven is daarom erg belangrijk. Maar waarom is gezond leven dan soms zo moeilijk? Elke dag wordt je weer op de proef gesteld. De verleiding is groot om toch die ongezonde snack te nemen als tussendoortje of toch op de bank te blijven hangen in plaats van het maken van een lange wandeling. Alle keuzes die je dagelijks maakt dragen bij aan jouw gezondheid. De omslag van ongezond naar gezond leven maak je zelf.

Hoe moet je gezond leven?

Wat is gezond leven en wat is goed voor je en wat niet? Gezond leven begint met het volgen van een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl is belangrijk om te voorkomen dat je ziek wordt. Hart en vaatziekten en diabetes zijn voorbeelden van chronische ziekten die onder andere terug te leiden zijn naar een ongezonde levensstijl. Voorkomen is beter dan genezen. Leef jij ongezond? Pas dan je leefstijl aan. Het is zo makkelijk gezegd, maar wat houdt dat precies in? Je kunt beginnen met gezond eten. Maak bewuste keuzes in wat je eet en drinkt en probeer ook gevarieerd te eten. Ben je wat kilootjes te zwaar? Probeer dan om af te vallen, dit kan je zelf doen of onder begeleiding. Beweeg daarnaast voldoende en probeer niet te roken. Rust is minstens zo belangrijk als voeding en beweging. Neem dus ook ruimte voor ontspanning en slaap voldoende. Breng je body en mind in evenwicht.

Gezond leven tips

Kan je wel wat tips gebruiken voor je verbeteren van je gezondheid? Begin dan met het creëren van een gezonde omgeving. Haal geen ongezonde producten in huis. Hiermee voorkom je dat je op een onverwacht moment toch naar dat koekje grijpt. Denk ook eens aan het maken van een dagplanning waarin je opschrijft wat je op welk moment eet, dit maakt je bewuster van je eetpatroon en zo creëer je gezonde eetgewoontes. Neem hier ook vaste momenten van rust en bewegen in op. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om dagelijks een korte wandeling te maken. Ook belangrijk is je sociale omgeving. Roken al je vrienden om je heen en probeer jij te stoppen met roken? Vraag ze dan om niet te roken bij jou in de buurt. Ook kan het helpen om samen met je partner een leefstijlverandering aan te gaan. Als je samen werkt aan een doel, is het makkelijker het ook vol te houden. Het allerbelangrijkste aan gezond leven is ten slotte ook genieten. Doe dingen die je leuk vindt en stel niet te hoge eisen. Volhouden is belangrijker dan snelle resultaten. Zo leef je gezond op de juiste manier.

Kan je wel wat hulp gebruiken om gezonder te leven? Open de SamenGezond app en start je persoonlijke Weekdoel om meer te bewegen.