Gezond drinken

Lekker en toch gezond drinken

Ben je gewend om veel frisdrank en suikerhoudende dranken te drinken? Dan kan je dit makkelijk aanpassen door te kiezen voor gezond drinken als water of thee of minder caloriehoudende dranken. Ga aan de slag met onze tips.

Aanbevolen voor jou

Ontdek je persoonlijke tips

Meld je aan bij SamenGezond of log in. Dan zie je direct welke onderwerpen en tips bij jou passen! 

Deelname is gratis en voor iedereen

Meld je aan
background

Drink jij gezond?

Een fruitdrankje of groentedrankje klinkt als gezond drinken maar is dat ook zo? In fruitdranken zitten veel suikers en dat maakt het minder gezond. Groentedranken daar in tegen zijn al een stuk gezonder. Maar nu is de vraag wat kan je het beste drinken?

Waarom is water drinken gezond? 


Jouw lichaam heeft water nodig. Het zorgt ervoor dat de stoffen door je lichaam gaan en zo raak je al je afvalstoffen kwijt. Ook helpt water bij het regelen van je lichaamstemperatuur. Een volwassen persoon heeft iedere dag 1,5 tot 2 liter water nodig. Dit hoeft niet alleen water te zijn maar mag ook melk, thee, koffie of karnemelk zijn. Wel moet je rekening houden dat niet alle dranken even gezond zijn. Vele andere dranken bevatten suikers en daarom kan je het beste veel water drinken. 

Wat kan je het beste drinken naast water? 

Door het drinken van 1 à 2 glazen suikerhoudende dranken per dag verhoog je al het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2. Je kan dus prima thee en koffie zonder suiker drinken. Om een andere smaak te krijgen kun je kaneel, gemberpoeder of nootmuskaat in de thee toe voegen. Ook melkproducten zonder toegevoegde suiker is een prima optie.

Een andere leuke optie is fruitwater. Het makkelijkste is een kan water vullen en wat fruit daaraan toe voegen. Dit een tijdje laten staan zodat het ook gaat intrekken. Goede opties hiervoor zijn: blaadjes munt, aardbeien met plakjes citroen en plakjes sinaasappel met stokjes kaneel. Genoeg opties voor gezonde dranken. Wat je beter helemaal niet kan drinken is alcohol. Het is niet wetenschappelijk bewezen dat 1 of 2 glazen beter is voor je gezondheid. Wil je gaan minderen in je alcohol, ga dan de uitdaging aan van een maand zonder alcohol.

Wil je meer weten over jouw voeding? Doe dan een voedingscheck van JouwDietist of start een van onze mailcoachingstrajecten.

Start de mailcoach