Gezond afvallen

Op een gezonde manier én op gewicht blijven

Wil jij graag gezond afvallen én volhouden, maar weet je niet hoe je dit het beste aanpakt? SamenGezond is je gezonde steuntje in de rug. Hier vind je betrouwbare informatie en tips, ontwikkeld en gecheckt door onafhankelijke experts. 

De voordelen van gezond afvallen

Afvallen is voor veel mensen niet makkelijk. En de kilo's eraf hoúden al helemaal niet. Toch levert een beetje gewichtsverlies je veel voordelen, los van wat het voor je uiterlijk doet:

  • Minder kans op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten
  • Minder kans op gewrichtsklachten
  • Meer energie en zelfvertrouwen

Hulp bij gezond afvallen

Afvallen gaat vaak gepaard met terugval, verleidingen, moeilijke momenten en veel vragen. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk voordat je start. Om je hierbij te helpen, hebben we handige tips en betrouwbare informatie voor je verzameld.

Help! Als het even tegenzit

Het is lastig om dag in dag uit alle gezonde adviezen op te volgen. Wees dus een beetje mild voor jezelf. Bedenk dat iedereen wel eens een steekje laat vallen, maar dat je altijd weer de gezonde draad kunt oppakken. Afvallen gaat met vallen en opstaan. Houd vol, want met een beter gewicht doe je jezelf een groot plezier. Kom je er even niet uit? Stel dan je vraag aan één van onze experts.

Stel je vraag