Gezond gezin

Zo houd je jouw gezin gezond en actief

De gezondheid van je gezin is het belangrijkste, en elke leeftijd van je kinderen heeft zo zijn uitdagingen. SamenGezond helpt je jouw gezin in balans te houden. Met interessante artikelen, tips en leuke dingen die je samen kunt ondernemen. Alles afgestemd op de fase waarin jouw gezin zich bevindt.

Je gezin in beweging

Bewegen is gezond en zeker voor kinderen. Een kind heeft iedere dag minimaal 1 uur matig intensieve beweging nodig. Maar niet elk kind krijg je makkelijk in beweging. Misschien houdt je kind niet van sport of zit hij/zij liever thuis achter het beeldscherm. Ook zelf kom je misschien niet altijd aan voldoende beweging toe. Hoe leuk is het dan om vaker samen te gaan bewegen. Met deze tips zorg je dat je als gezin lekker in beweging blijft. Ook kan je meedoen aan het Weekdoel. Hiermee beweeg je elke week een cadeaubon van bekende merken bij elkaar. 

Samen gezond en lekker eten

We willen allemaal onze kinderen gezond laten opgroeien en gezond en gevarieerd eten is daarin belangrijk. Je kind heeft daarvoor de juiste voedingsstoffen als eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen nodig. Maar is bij jou thuis het eten soms een strijd? Krijg je regelmatig 'dit lust ik niet' te horen als je je kinderen een gezonde maaltijd voorschotelt? Met deze tips krijg je jouw kind wel aan het eten en houd je het gezellig aan tafel. Of download de app supereters om je kinderen spelenderwijs nieuwe eetvaardigheden aan te leren. 

Balans tussen werk en privé

We werken met z'n allen al een langere tijd thuis. Dit heeft zo zijn impact op je gezinsleven. Werk en privé lopen meer door elkaar en dat kan soms tot stresssituaties leiden. Ook je kinderen hebben af en toe een rustmoment nodig. Met deze mindfulnesstips voor kinderen help je ze rust te creëren. Wil jij weer balans krijgen tussen je werk en je gezin? Volg dan de online cursus 'werk en gezin in balans'. Je bestelt deze cursus nu tijdelijk (t/m januari 2021) gratis in de SamenGezond webshop.