De fitscore in de app

Zo werkt het!

Als je de app gebruikt, zie je daarin de fitscore. Wat zegt die score eigenlijk? En hoe komt hij tot stand?

Wat is de fitscore?

Als je de app gebruikt, zie je daarin jouw fitscore. Deze fitscore geeft betekenis aan alle gezondheidsgegevens. Het brengt jouw status terug tot 1 getal tussen de 1 en 1.000. De score zegt iets over jouw gezondheid. De online coach helpt je deze te verbeteren. De fitscore houdt ook rekening met je leeftijd, eventuele erfelijke aandoeningen en of je man of vrouw bent. Vergelijk je fitscore dus gerust met een vriend of je buurvrouw.

Fitscore in het kort

  • De fitscore brengt de status van jouw gezondheid terug tot 1 getal
  • Altijd inzicht in je actuele score
  • Hoe hoger je fitscore, hoe gezonder je bent
  • De fitscore meet het effect van je activiteiten en keuzes

Hoe wordt de fitscore berekend?

Als je je aanmeldt via de app, voer je slechts vier soorten gegevens in (leeftijd, geslacht, lengte en gewicht) en krijg je een eerste fitscore. Alle overige gegevens worden op dat moment automatisch berekend met de geschatte gemiddelde waarden. Hoe meer gegevens je in de loop van de tijd registreert, hoe nauwkeuriger en persoonlijker je fitscore wordt. Je fitscore verandert dagelijks op basis van jouw leefstijl.

De fitscore in de SamenGezond-app is opgebouwd uit 3 elementen: mentaal, lichaam en leefstijl

Zo wordt de fitscore opgebouwd

De fitscore is gebaseerd op wie je bent (lichaam), hoe je je voelt (mentaal) en hoe je leeft (leefstijl).

Lichaam
De fitscore gebruikt je lichaamswaarden in termen van je geslacht, leeftijd, lengte, gewicht, tailleomvang, bloeddruk en bloedwaarden etc.

Mentaal
Hoe je je eigen gezondheid voelt kan een cruciale factor zijn bij het bepalen van je algemene gezondheidstoestand. De vragen over de kwaliteit van leven helpt het mentale welzijn van een individu te kwantificeren.

Leefstijl
Je leefstijl heeft een grote invloed op uw algemene gezondheid en welzijn. Met de app kan je activiteiten, voeding, hartslag en slaap bijvoorbeeld bijhouden.

Hoe kun je je fitscore beïnvloeden?

Je fitscore verandert dagelijks door lichaamswaarden in te voeren, coachvragen te beantwoorden en door activiteiten bij te houden.

Een activiteit gedaan en toch een daling in je fitscore?

De SamenGezond-app kijkt naar je activiteiten van de afgelopen 60 dagen. Als je met jouw activiteit van vandaag minder energie verbruikt dan met je gemiddelde activiteiten, dan kan je fitscore dalen.