Fitness trackers

Kies de tracker die bij jou past

Een fitness tracker is de ideale gadget om te weten hoe fit je bent. Deze slimme bewegingsmeter in de vorm van een armband slaat de hele dag allerlei activiteiten voor je op. Waar moet je op letten bij de aanschaf? Plus: we zetten er een aantal voor je op een rij.

Fitness trackers in de vorm van smalle polsarmbandjes zijn tot veel in staat. Ze analyseren 24 uur per dag hoe actief je bent. Zo vertellen ze hoeveel je beweegt, hoeveel stappen je zet, hoe hoog je hartslag is en hoeveel calorieën je verbrandt. Er zijn zelfs trackers die je ademhalingsoefeningen geven, je aansporen tot bewegen als je te lang stil zit en je vetpercentage meten.

Wil je zelf graag een tracker aanschaffen? Bedenk dan van te voren welke van de functies voor jou het meest van belang zijn. Gaat het om het tellen van stappen? Spelen hartslag en slaapritme bijvoorbeeld ook een rol? Vind je het belangrijk om er ene gps op te hebben? En past de tracker ook goed bij de sport die je beoefent? Bekende merken op de markt zijn onder meer Fitbit, TomTom, Garmin en Polar. 

Goed om te weten: om je prestaties en statistieken te bekijken, werken de meeste trackers samen met een app op je smartphone. Ze maken inzichtelijk hoeveel je gemiddeld beweegt, wat je calorieverbruik is geweest en of je je doelstelling(en) hebt behaald. Kortom, de verbinding tussen een tracker en een app op je smartphone biedt je nog net even wat meer.

Koppel je fitness tracker aan SamenGezond

Je kunt je sporthorloge koppelen aan de SamenGezond-app om je activiteiten te registreren. Het effect van je activiteiten zie je dan terug in je persoonlijke fitscore. Hoe hoger je fitscore, hoe gezonder je bent! En meet je een activiteit met gps? Dan verdien je ook nog SamenGezond-punten die je in de webshop kunt inwisselen voor leuke producten en uitjes. Lees meer »

Let op: SamenGezond adviseert je altijd om bij voorkeur de interne tracker in de app te gebruiken. Een van de redenen is dat wij storingen bij externe apps en trackers niet in de hand hebben, waardoor je activiteiten niet worden beloond. Wanneer je als gebruiker toch kiest voor het bijhouden van een activiteiten via een externe tracker is dat je eigen verantwoordelijkheid.