Feestelijke salade met brie

Granaatappel en walnoten

De salade is niet alleen erg lekker, maar ook bijzonder feestelijk om te zien. We garneren de salade met fonkelende granaatappelpitjes. Granaatappel is een goede bron van antioxidanten.

Ingredienten 2 personen (20 minuten)

100 g Babyspinazie
1 Komkommer
200 g Doperwten
1/2 Appel
150 g Brie
1/2 Granaatappel
25 g  Walnoten
1 el Olijfolie extra vierge
1 tl Mosterd
0.5 el (Appel)azijn
1 el Water
Zout en peper naar smaak

Allergie informatie
melk, mosterd, noten, peulvruchten
 

Bereidingswijze

  1. Was de spinazie en laat goed uitlekken in een vergiet, of gebruik een sla centrifuge. Was de komkommer en schaaf lange linten. Laat de doperwten uitlekken in een zeef.
  2. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukken. Snijd de brie in puntjes.
  3. Halveer de granaatappel en haal de pitjes als volgt eruit: trek de granaatappel helft met je handen uiteen. Houd hem ondersteboven boven een kom en geef een aantal forse tikken op de schil met een pollepel. De pitjes vallen nu vrij gemakkelijk eruit (let op: granaatappel geeft erg af).
  4. Mix een vinaigrette van olijfolie extra vierge, mosterd, (appel)azijn, water, zout en peper.
  5. Schik de spinazie, komkommer, doperwten en appel op een mooie schaal en garneer met de brie, walnoten en granaatappelpitjes. Druppel de vinaigrette erover. Heb je een glutenallergie? Spoel de walnoten dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.


Tip: Ook erg lekker met cranberries of rozijnen.

Voedingswaarden
energie (kcal) 604 kcal/ vet 43 g, waarvan verzadigd 2 g/ koolhydraten 23 g, waarvan suikers 10 g/ vezels 8 g/ eiwitten 28 g/ zout 1.7 g