Veilig sporten in het donker

Musthaves en tips voor buiten sporten in het najaar

Actief zijn in de buitenlucht is goed voor je. Eén nadeel: het betekent in de herfst of winter ook vaak sporten in het donker. Daar laten we ons natuurlijk niet door afschrikken! Hier een aantal waarmee je wél met een gerust hart naar buiten gaat.  

Warme handen 

Niks zo vervelend als koude vingertoppen tijdens het sporten. Thermo-handschoenen zijn comfortabel, want ze zijn gevoerd met fleece. Ook handig: er zijn handschoenen met een geïntegreerde Smart Touch technologie, dus neem gerust tijdens het sporten je mobiele telefoon mee!

Flitsende kuitwarmers

Fanatieke sporters dragen regelmatig kuitwarmers, of compressietubes, zoals ze ook wel worden genoemd. Ze bieden maximale ondersteuning van de kuitspieren en kunnen zorgen voor een betere doorbloeding. 

In de spotlight

Wel zo veilig: een hardloopvest met LED-verlichting. Zo word je altijd gezien door auto’s, fietsers of ander verkeer. De zilveren accenten zorgen nog eens voor extra veiligheid en een hardloopvest is gemaakt van een lightgewicht en ademende stof.

Zo sport je veilig in het donker: 5 tips

Ben je een beginnende hardloper of heb je nog niet vaak in het donker gesport? Dan hier 5 tips.

  • Zorg dat je goed zichtbaar bent. Draag bijvoorbeeld reflecterende kleding of kleding met geïntegreerde verlichting.
  • Pas je route aan en vermijd onverlichte paden en afgelegen wegen.

  • Draag geen koptelefoon of oordopjes. Zo kun je ook je oren goed gebruiken om verkeer in de gaten te houden.
  • Loop altijd tegen het verkeer in om tegenliggers te zien aankomen.

  • Neem je mobiele telefoon mee. Zet bij een nummer dat gebeld kan worden in geval van nood de letters ICE (in case of emergency). Of maak gebruik van Safe-ID bijvoorbeeld, een SOS-armband met persoonlijke QR-code waardoor je voor hulpverleners herkenbaar bent.