Laat je bloeddruk meten bij Menzis

Hou je hart gezond

Een gezonde bloeddruk is belangrijk voor een gezond hart. Maar wat is een gezonde bloeddruk en hoe zit dat met die van jou?

Een hoge bloeddruk voel je niet, maar richt wel schade aan

Van een hoge bloeddruk merk je meestal niks. Het is dan ook een 'stille aandoening'. Zo’n 1.2 miljoen Nederlanders hebben een hoge bloeddruk, terwijl ze dit zelf niet weten.

Je bloeddruk is niet de hele dag hetzelfde. Dat is normaal. Maar het is niet goed als je bloeddruk langdurig hoog is. Een hoge bloeddruk verhoogt de kans op schade aan je bloedvaten en je hart. Dit kan leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Door preventief je bloeddruk te meten, ontdek je op tijd je hoge bloeddruk. Dan kun je maatregelen nemen om die te verlagen. Want voorkomen van een hart- of vaatziekte, is beter dan genezen.
 

Laat op 28 mei je bloeddruk meten bij Menzis

In samenwerking met de Harstichting richt Menzis op dinsdag 28 mei op elke Menzis locatie een meetpunt in om je bloeddruk te laten meten. In Wageningen vind je het meetpunt in Momenzo, voor Groningen is dat X en voor Enschede is dat X. Je kunt tussen 10.00 en 15.00 uur terecht. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Maak er een gewoonte van: vanaf je 40e regelmatig meten

Vanaf je 40e loop je een verhoogd risico op het krijgen van een hoge bloeddruk. Het is dus niet iets dat alleen bij ouderen voorkomt. Daarom roept de Hartstichting alle Nederlanders vanaf 40 jaar op om regelmatig hun bloeddruk te meten. Je bloeddruk meten moet net zo normaal worden als bijvoorbeeld op de weegschaal staan of je jaarlijkse tandartscontrole.

Bron: hartstichting.nl