Binnen activiteiten

Om fit te blijven hoef je de deur niet uit

Binnen blijven, maar toch goed bezig blijven? Dansen, yoga, een work-out of een moestuintje aanleggen in je tuin of op je balkon: voor deze beweging en fitmakers kun je gewoon thuis blijven! 

Aanbevolen voor jou

Ontdek je persoonlijke tips

Meld je aan bij SamenGezond of log in. Dan zie je direct welke onderwerpen en tips bij jou passen! 

Deelname is gratis en voor iedereen

Meld je aan
background

Wat zijn activiteiten die je binnen kunt doen?

Of je het nu binnen of buiten doet; sporten en bewegen is gezond voor iedereen. Daar hoef je niet per se je huis voor uit. Juist door te beginnen met thuis sporten start je op een laagdrempelige manier. Je hoeft geen abonnement af te sluiten bij de sportschool waar je vaak maanden aan vast zit. Bovendien heb je helemaal geen ingewikkelde fitnessapparaten nodig om een effectieve workout thuis te doen. En slecht weer is geen excuus meer. Bekijk eens deze yoga-oefeningensquats of ochtendgymnastiek die je in je eigen woonkamer kunt doen. En zo zijn er meer leuke activiteiten en slimme tips om meer te bewegen, voor jong en oud!

Tips om binnen sporten vol te houden

Wil je starten met oefeningen thuis, stel voor jezelf dan realistische, kleine doelen. Houd het bijvoorbeeld eerst maar eens een week vol. Gelukt? Dan kun je voor een volgend, klein doel gaan. Je kunt jezelf ook belonen voor het behalen van je doel. En dan het liefst niet in de vorm van eten! Of stel een doel samen met je gezin. Bij het behalen ervan gaan jullie naar de bioscoop bijvoorbeeld. Het is ook verstandig om een vast tijdstip in te plannen voor je binnen activiteiten. Bijvoorbeeld vaste 2 uurtjes in de week, op maandag en op vrijdagavond om 20.00 uur. Door deze tijd te blokken kun je er rekening mee houden en je afspraak niet vergeten.

Wat zijn nog meer fitmakers voor thuis?

Bij fitmakers denk je misschien direct aan sporten, maar niets is minder waar! Mentale fitheid is minstens zo belangrijk als fysieke fitheid. Want pas als je lichamelijk én mentaal in evenwicht bent, voel je je goed en veerkrachtig. Om mentaal fit te blijven kun je je hersenen aan het werk zetten. Maak een puzzel of doe een braingame of virtual reality game bijvoorbeeld. Maar ook ademhalingsoefeningen en een goede nachtrust houden je bovenkamer scherp.

Wat wordt jouw volgende binnen activiteit? Of heb jij misschien nog een leuk idee of een unieke manier om thuis fit te blijven? Deel je tip met ons!