Bewuster eten

Weet wat je eet

Ook leren om ontspannen om te gaan met eten, om bewust te genieten en te luisteren naar je lijf? Wie eet met aandacht, eet minder én lekkerder.  

Suggesties voor jou

(Nog) geen suggesties beschikbaar

We hebben nog geen gegevens over jou, jouw doelen en jouw gezondheid verzameld, deze gebruiken we om onderwerpen en categorieën te tonen die op dit moment bij je passen.

Deelname is gratis en voor iedereen!

Doe je ook mee?

Bewust eten 

Eet jij bewust? Denk je na over wat je eet en wanneer je eet? 

Wat is bewust eten? 

Bewust eten houdt in dat je nadenkt welke voeding je neemt, maar ook wanneer je eet. Je zorgt daarmee voor balans en structuur. Bewust eten begint al bij gezond en bewust boodschappen doen. Een handige tip hierbij is: maak een boodschappenlijstje voordat je naar de winkel gaat.  Kies vooral voor veel groente en fruit. Ook de route in de supermarkt heeft invloed op wat je koopt. Kies vooral de buitenste ring want hier liggen de groente, fruit en vlees. Maar wees niet te streng. Af en toe een verwenmoment mag natuurlijk. Bij bewust eten is het ook belangrijk om je niet te laten foppen door de verpakking. Wat je ziet en leest op de verpakking hoeft niet altijd te kloppen. Probeer ook zo min mogelijk met pakjes te koken, dan weet je ook precies wat er in je gerecht zit en dus wat je eet.

Waarom bewust eten? 

Wanneer je eet met aandacht, eet je minder en geniet je meer. Verder als je verse producten gebruikt en geen gebruik maakt van pakjes dan krijg je minder suikers en E-nummers binnen. Hierdoor kan je je ook gezonder voelen en hierdoor kan je ook afvallen. Bewust eten heeft dus alleen maar voordelen.

Wil je meer weten over bewust eten? Doe dan een voedingscheck van JouwDietist of vraag een leefstijladvies aan