Beweeg ik voldoende?

Ontdek het met SamenGezond

“Ik beweeg elke dag, maar is dat eigenlijk genoeg?” SamenGezond geeft je inzicht in je beweegpatroon. En helpt je, als dat nodig is, om meer te gaan bewegen. Dat doen we samen, want SamenGezond is jouw steuntje in de rug.

Hoeveel beweeg jij wekelijks?

De Beweegrichtlijnen adviseren om minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning te doen, verspreid over verschillende dagen. Aangevuld met tweemaal per week spierversterkende oefeningen. Weet jij eigenlijk wel hoeveel beweging jij wekelijks krijgt? Doe de beweegtest en krijg je inzicht in jouw beweegpatroon. Bovendien ontvang je persoonlijk advies waar je direct mee aan de slag kunt.

Tel je stappen

Hou eens een week lang je stappen bij. Zo krijg je inzicht in hoeveel je beweegt op een dag. Dit kan  met onze eigen SamenGezond app. Haal jij met moeite 3.000 stappen per dag, of tik je met gemak 10.000 stappen per dag aan?

Wist je dat? 

Bewegen is gezond! Maar waarom eigenlijk? Hoe en hoeveel zou je moeten bewegen? Er is online veel informatie te vinden over bewegen. Samen met Kenniscentrum Sport & Bewegen zochten wij voor je uit hoe het nou écht zit. 

Doe ook mee met Weekdoel!

Wil je voldoende bewegen, maar wel op een leuke manier? Doe dan mee met het Weekdoel. We dagen je wekelijks uit om een stapje extra te zetten! Kom in beweging door te wandelen, hardlopen of fietsen met de SamenGezond-app. 

  • Iedere week een nieuw Weekdoel 
  • Iedereen kan meedoen

Download van Download van