Beloning

Een betere gezondheid en SamenGezond-punten

Wanneer je actief bezig bent om je gezondheid te verbeteren willen wij dit graag belonen. Als extra steuntje in de rug verdien je daarom punten die je in de webshop kunt inwisselen voor leuke producten en uitjes. Je SamenGezond-punten zijn geldig zolang je deelnemer bent van SamenGezond.

Puntensaldo bekijken

Een overzicht van je punten vind je in de app onder 'Punten'. Op de website vind je je puntensaldo rechtsbovenin als je bent ingelogd. Let op: doe je mee met het Weekdoel? Dan tellen je punten mee voor jouw Weekdoel en zie je deze niet terug in het puntenoverzicht.

Zo verdien je punten

In de app

In de app kun je makkelijk al je activiteiten bijhouden en doelen instellen. Voor activiteiten waarbij je met GPS je snelheid en afstand registreert krijg je punten. We belonen daarbij de inspanning die het kost om een activiteit, zoals bijvoorbeeld wandelen, te doen (zie hieronder). Ook voor behaalde coachdoelen krijg je punten.

Op de website

Het snelst verdien je punten met onze app. Maar ook op onze website kan je punten verdienen. Maak bijvoorbeeld een gezonde maaltijd en upload een foto hiervan op de site. Of start een mailcoach of doe mee aan een sportevenement? Ook daarmee verdien je punten.

Hoe worden SamenGezond-punten berekend?

Om je activiteiten te belonen met SamenGezond-punten kijken we per activiteit naar de MET-score (MET u). Je MET-score is afhankelijk van snelheid, afstand en type activiteit (bijvoorbeeld wandelen, joggen of hardlopen). Hoe hoger de MET-score, hoe hoger de beloning in SamenGezond-punten voor deze activiteit (1 MET u = ong. 6 punten). Wil jij je MET-score verhogen? Probeer dan eens om je activiteit sneller of verder te doen.