Het belonen van gezond gedrag werkt

Gezondheidspreventie steeds belangrijker

Steeds meer Nederlanders maken gebruik van gezondheidsprogramma’s die werken met een financiële beloning in ruil voor gezond of veilig gedrag. Ook SamenGezond heeft in 2020 opnieuw meer mensen geholpen bij het verbeteren van hun gezondheid. Deelnemers waren het afgelopen ‘coronajaar’ bovendien actiever.

 “De afgelopen tijd heeft voor veel mensen duidelijk gemaakt dat een gezonde leefstijl van onschatbare waarde is,” licht SamenGezond-manager Wiet de Ronde toe, “De coronapandemie laat dat op verschillende manieren zien. Leefstijl is een van de beïnvloedende factoren bij het ziektebeeld als iemand besmet raakt. Maar de coronamaatregelen en de lockdown leiden er ook toe dat we minder bewegen en ongezonder leven. En tegelijkertijd is er een groep mensen die juist actiever bezig zijn met beweging, gezondheid en leefstijl. Gezonder leven en leefstijlverandering is niet altijd even eenvoudig. SamenGezond helpt mensen daar bij. Dat past bij het bredere belang van preventie en gezondheid. Iets waar gelukkig ook steeds meer organisaties aandacht voor vragen.”

Aangezien gezondheid een groter maatschappelijk probleem is geworden, is het logisch dat ook verzekeraars hierop inspringen. Naast gezondheidspreventie levert het hen ook geld op. De NOS besteedde kortgeleden nog aandacht aan gedragsbeloning bij verzekeraars. 

Bekijk hier het item uit de nieuwsuitzending