Werken aan een gezonde leefstijl

SamenGezond is jouw steuntje in de rug

SamenGezond biedt een divers aanbod van e-mailcoaching, e-learnings, blogs, podcasts en tips over gezonde leefstijl. Handig voor jou als zorgprofessional om je patiënten op te wijzen. En het mooie is: het is helemaal gratis. 

Hieronder staan een paar mogelijkheden die SamenGezond aanbiedt om jouw patiënten te helpen bij het verkrijgen van een gezonde leefstijl. 

Meer bewegen

Het Weekdoel daagt jouw patiënt uit om actief te worden én te blijven. In de SamenGezond-app worden de beweeg-activiteiten bijgehouden, waarmee punten zijn te verdienen. Met deze punten spaar je voor cadeaubonnen. Een Weekdoel is persoonlijk en afgestemd op de eigen prestaties. Lukt het een patiënt om bijvoorbeeld een week niet het Weekdoel te halen, dan blijft het doel gelijk of daalt het.

Gezonde voeding

Met de Mailcoach Gezonde Voeding ontvangt jouw patiënt in 4 weken tijd om de 3 dagen een e-mail met informatie en adviezen over gezonde voeding. Dit is gebaseerd op adviezen van de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. fruit, gezond drinken, groente, tussendoortjes, vegetarisch eten en etiket lezen.

Bloeddruk meten

In samenwerking met de Hartstichting willen we 100.000 mensen opsporen met een verhoogde bloeddruk. Wij motiveren mensen om hun bloeddruk vaker te meten, mede door een eenvoudige aanschaf van een gevalideerde bloeddrukmeter.

De Hartstichting levert daarnaast kennis en content aan die SamenGezond gebruikt. Hiermee krijgen deelnemers persoonlijk inzicht in hun gezondheid en gericht advies om met hun leefstijl aan de slag te gaan.

 

Mentale gezondheid

Ervaart een patiënt mentale klachten? Dan kan hij of zij baat hebben bij online zelfhulp. Met de modules van Stichting mirro krijgt de patiënt inzicht in de eigen mentale gezondheid met tips, oefeningen en ervaringsverhalen. Via SamenGezond krijgt de patiënt 1 jaar onbeperkt toegang tot de ruim 20 mirro modules. Hieronder lichten we een aantal van deze modules uit. Een overzicht van de modules vind je hier.