Veel gebruikers = veel vragen

Over de nieuwe app van SamenGezond

Wil jij meer bewegen, maar kun je daar wel hulp bij gebruiken? Dan is SamenGezond jouw gezonde steuntje in de rug. Met onze app helpen wij jou op een laagdrempelige én leuke manier om in beweging te komen.

Bewegen is gezond. Het heeft een positief effect op jouw gezondheid. In Nederland krijgen steeds meer mensen te maken met diabetes, hart- en vaatziekten of overgewicht. Een gezonde leefstijl is een van de belangrijkste factoren om deze ziekten te voorkomen. Daarom helpt SamenGezond je op weg naar een gezonde leefstijl en bij het maken van gezonde keuzes.

Wil jij meer gaan bewegen?

Dan is onze app jouw steuntje in de rug om te beginnen met bewegen én om dit vol te houden. Je hoeft heus niet direct een marathon te rennen. Ook korte hartslag verhogende activiteiten hebben direct effect op jouw gezondheid. Denk aan stevig doorwandelen of fietsen. Op verschillende manieren dagen we jou uit om dagelijks in beweging te komen. Doe je mee?

Ben jij een fanatieke sporter?

Dan is onze app voor jou wellicht minder geschikt. Met de app willen wij vooral mensen in beweging krijgen en helpen om dit vol te houden. Maar SamenGezond is meer dan alleen de app. Wij helpen je ook om gezonder te eten, stress te verlagen, betere werk-privé balans te krijgen of beter te slapen. Bekijk hier wat wij hierin voor jou kunnen betekenen.

Het Weekdoel

Een beloning voor gezond gedrag

Je zet je in om meer te bewegen, daar mag je trots op zijn. Wij zijn dat in ieder geval wel en willen je daarvoor belonen. Bij het halen van je Weekdoel kun je daarom wekelijks 250 SamenGezond-punten claimen. Punten die flinke kortingen opleveren in onze webshop. Wij willen jou hiermee aanmoedigen om je gedrag (blijvend) te veranderen.

Op basis van bepaalde (gezondheids)gegevens, zoals bijvoorbeeld je beweegpatroon, voortgang in het Weekdoel en interesses in thema’s, verrassen we je soms met een exclusieve en persoonlijke extra beloning. Het is dus elke week een verrassing of jij als gebruiker deze extra beloning ziet. Denk bij deze extra beloning bijvoorbeeld aan exclusieve deelname aan een evenement of prijsvraag, de mogelijkheid om een cadeaubon te bestellen of bijzondere virtuele trofeeën in onze app.

“Nadat ik stevig heb moeten zoeken en wennen, snap ik nu hoe het werkt en ik vind de uitdaging van het behalen van het weekdoel gewoon grappig. Per week 250 punten verdienen staat mij wel aan!”

Elsbeth Bos, deelnemer SamenGezond

Een app die bewegen leuk maakt

Naast het feit dat bewegen gezond is, is het ook leuk! Daarom hebben wij bewust gekozen voor een eenvoudige app. De app is makkelijk in gebruik en daarmee begrijpelijk voor iedereen. We dagen je iedere week uit om voldoende minuten in beweging te komen door wandelen, fietsen of hardlopen. De meest gekozen en laagdrempelige activiteiten. Hiervoor gebruik je de tracker van onze app. Om het Weekdoel nog leuker te maken gebruiken we onze tracker binnenkort ook voor nog persoonlijkere uitdagingen. 

Ook houdt de app automatisch je dagelijkse stappen bij. Houd je telefoon daarom zo veel mogelijk bij je. Je zet meer stappen op een dag dan je misschien doorhebt. Als je gaat tuinieren of klusjes in huis doet bijvoorbeeld. Vraag ook eens aan vrienden hoeveel stappen zij zetten of vergelijk jullie stappen. Maar belangrijker is: leg de lat niet gelijk te hoog. Dat doet onze app ook niet. 

De koppelingen met externe apps of trackers zijn achterwege gelaten. Hierdoor zijn wij niet afhankelijk van deze connectie. Mocht je toch problemen ondervinden met de app, dan kunnen wij zelf de oorzaak achterhalen en daarmee jou beter helpen. Wij zorgen ervoor dat jij de beste gebruikerservaring krijgt. We luisteren naar je feedback en blijven continu bezig met het doorontwikkelen van onze app.

Rolstoelgebruikers en de nieuwe app

Niet alle functionaliteiten van de app zijn goed bruikbaar voor rolstoelgebruikers, omdat het stappendoel voorwaarde is om je Weekdoel te behalen. SamenGezond wil voor iedereen die dat kan gebruiken een gezond steuntje in de rug zijn, dus ook voor rolstoelgebruikers. Op dit moment wordt er gekeken naar mogelijkheden hoe SamenGezond rolstoelgebruikers met de app beter kan ondersteunen. Op korte termijn is er helaas nog geen zicht op een structurele oplossing. Zodra deze er is communiceren we hier uiteraard over.

 

Download van Download van