Houd je activiteiten bij

Actief met de SamenGezond-app voor het Weekdoel

In de SamenGezond-app kun je op twee manieren je dagelijkse beweging bijhouden: met stappen en activiteiten. Via het Weekdoel dagen we je iedere week uit met zowel een Stappen-uitdaging als met een Beweeg-uitdaging. 

Houd je activiteiten bij

Stappen bijhouden

De app houdt zelf de stappen bij, zorg er daarom voor dat je je telefoon altijd bij je hebt. In je eerste Weekdoel helpen we je bij het inschakelen van de stappenteller op je telefoon. Let op: we nemen alleen de stappen van je telefoon over. Wanneer je een smartwatch hebt gekoppeld aan je gezondheidsapp, nemen wij de stappen van je smartwatch niet over.

Activiteiten bijhouden

In onze app kun je kiezen uit 3 activiteiten: wandelen, hardlopen of fietsen. Hiervoor heb je een stabiel GPS signaal nodig. Lees hier tips & tricks voor een stabiel GPS signaal.

Een activiteit starten in de app is heel eenvoudig. Ga naar het tab Weekdoel en druk onderin je scherm op de ‘Play’ knop om de registratie van je activiteit te starten. Wacht vervolgens tot de countdown volledig is afgerond (dit is belangrijk voor een goed GPS-signaal) voordat je je telefoon vergrendeld en gaat bewegen.

Wil je een andere activiteit selecteren? Druk op  ‘Start met [activiteit]’. Hiermee kom je in een scherm waar je onderin je activiteit nog kunt aanpassen (keuze uit: wandelen, hardlopen of fietsen).

Vraag en antwoord