Trek in de avond?

Eet een snack om beter te slapen

Vlak voor het slapen gaan, begint je maag te knorren. Wie kent dat nou niet? Je gaat naar bed en probeert toch in slaap te vallen. Een half uur later kan je alleen maar dromen over je favoriete snacks, terwijl je jammer genoeg nog steeds wakker ligt. Voor het slapengaan nog even een snack eten, dat hoeft niet per se ongezond te zijn. De juiste voeding kan je zelfs helpen om beter te slapen. Eet uiterlijk een uur voordat je gaat slapen je laatste snack voor optimale nachtrust. Probeer de volgende twee basisrecepten met ingrediënten die jou helpen om sneller in slaap te vallen én langer door te slapen.

2 snack recepten voor een betere nachtrust

1. Hummus

Kikkererwten zijn rijk aan de juiste voedingsstoffen die ervoor zorgen dat jij vanavond diep slaapt. Wil je in één keer veel kikkererwten eten? Dan kun je hummus proberen. Verse hummus is in 4 simpele stappen te bereiden met een keukenmachine. Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:

  • 3 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 3 eetlepels citroensap
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels zout
  • 800 gram kikkererwten
  • gemalen komijn of paprikapoeder (optioneel)
     

1) Doe de tahin (sesampasta) en citroensap in de keukenmachine en mix ze even zodat het goed gemengd is.

2) Voeg de olijfolie, knoflook en zout toe en mix het tot een glad geheel.

3) Tot slot voeg je de kikkererwten toe aan het mengsel. Mix het nogmaals totdat de hummus een fijne gladde textuur heeft. Kikkererwten in blik kun je prima gebruiken; spoel deze eerst af en laat ze goed uitlekken.

4) Is je hummus te dik? Voeg steeds een klein beetje water toe en mix het totdat je tevreden bent met de dikte van het mengsel. Eet de hummus als een dip met je favoriete groenten!

Tip: maak je hummus nog lekkerder door bijvoorbeeld gemalen komijn of paprikapoeder toe te voegen. Je kan ook andere variaties proberen met bijvoorbeeld pompoen of tomaat.
 

2. Yoghurt

Het is belangrijk om ontspannen te zijn zodat je snel in slaap valt. In yoghurt zit onder andere veel calcium, en daarvan ontspannen je spieren. Verder is yoghurt licht verteerbaar, dus ideaal als gezonde snack voor het slapengaan.

Een kommetje yoghurt is eindeloos te variëren met verschillende soorten fruit en toppings die ook je slaap bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan bananen, zure kersen, kiwi's, amandelen en walnoten. Voeg een beetje honing toe aan je yoghurt om het iets zoeter te maken.